Google lansează Android Oreo Go, o versiune de Android pentru telefoanele ieftine

  • 05 Decembrie 2017 14:23
Google lansează Android Oreo Go, o versiune de Android pentru telefoanele ieftine

Google anunță disponibilitatea sistemului de operare pentru smartphone-uri ieftine Android Go, varianta Oreo.

Așa cum a promis în luna mai, când a organizat evenimentul anual dedicat dezvoltatorilor de aplicații, Google lansează Android Oreo Go, un sistem de operare care încearcă să facă ceva mai suportabile și cele mai ieftine telefoane cu Android.

În fiecare an, noua versiune de Android lansată va fi urmată și de o variantă Go, pentru smartphone-urile cu dotări slabe, pe care nu rulează bine versiunea normală de Android. De exemplu, dacă anul viitor va fi anunțat Android X, acesta va fi însoțit de varianta pentru telefoane ieftine, Android X Go.

Android Go are în vedere telefoanele cu memorie puțină – sub 1 GB RAM – pe care versiunea standard de Android și aplicațiile dezvoltate pentru acesta nu rulează în condiții optime, afectând experiența de utilizare.

Google spune că Android Go include optimizări care vizează performanța de rulare și ocuparea spațiului de stocare.

Această variantă de Android vine cu anumite configurări speciale pentru a reduce consumul de date. Spre exemplu, traficul făcut de browser-ul Chrome va fi redirecționat către serverele Google printr-un proxy, unde vor fi compresate înainte de a fi livrate către telefon.

Mai mult, Android Go este configurat să folosească versiunea Go a aplicațiilor Google, precum Maps Go, Gmail Go și așa mai departe. Acesta aplicații, la rândul lor, sunt optimizate și au funcții special create pentru telefoanele ieftine. De exemplu, YouTube Go, spre deosebire de YouTube (aplicația standard), oferă o funcție de descărcare a clipurilor video pentru ca acestea să poată fi vizionate și când nu este disponibilă o conexiune la internet.

Android Go este acum livrat dezvoltatorilor, ceea ce înseamnă că nu va trece mult până când vom vedea pe piață telefoane ieftine care folosesc această versiune în loc de Android-ul standard.

Noul sistem de operare, care deocamdată nu este disponibil pentru download celor care vor să-l instaleze manual, va fi lansat în fiecare an, conform celor de la Google, la puțin timp după ce va deveni disponibilă varianta obișnuită de Android.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău