Google intenționează să intre pe piața de consumer banking prin oferirea de conturi curente

  • 13 Noiembrie 2019 20:00
Google intenționează să intre pe piața de consumer banking prin oferirea de conturi curente

Alphabet Inc, firma mamă care deține motorul de căutare online Google, va începe să ofere utilizatorilor, undeva în cursul anului următor, posibilitatea deschiderii de conturi curente, devenind un alt gigant din domeniul tehnologiei care decide să intre pe piața de consumer banking, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, Google intenționează să ofere conturi curente în parteneriat cu grupul bancar Citigroup Inc și o mică cooperativă de credit de la Universitatea Stanford în cadrul unui nou proiect denumit 'Cache'. Citigroup și o cooperativa de credit vor gestiona conturile curente la care utilizatorii vor avea acces prin intermediul Google Pay, portofelul digital al Google.

"Abordarea noastră va fi acea de a fi parteneri cu băncile și cu sistemul financiar. Poate că este o cale puțin mai lungă dar este una mai sustenabilă", a declarat vicepreședintele Google, Caesar Sengupta, într-un interviu acordat The Wall Street Journal.

Acest proiect al celor de la Google vine după ce o serie de alți actori importanți din sectorul tehnologiei, precum Apple Inc și Facebook Inc, și-au anunțat deja în cursul acestui an intrarea pe piața serviciilor financiare. Însă intenția Facebook de a lansa o monedă digitală denumită 'Libra' a fost criticată de organismele de reglementare din întreaga lume, îngrijorate de posibilitatea ca 'Lib să fie utilizată pentru spălarea banilor precum și cu privire la securitatea datelor utlizatorilor.

La nivel general există îngrijorări cu privire la posibilitatea ca marile companii din tehnologiei să își utilizeze influența lor uriașă din sectorul digital în alte sectoare de activitate și în alte zone ale infrastructurii economice. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău