Google Chrome va avea o extensie care alertează utilizatorii în cazul furtului datelor de acces

  • 15 Februarie 2019 13:45
Google Chrome va avea o extensie care alertează utilizatorii în cazul furtului datelor de acces

Google adaugă 'Password Checkup' și 'Cross Account Protection' care vor alerta detectarea breșelor de securitate care pot compromite conturi de utilizator și parole.

Google a colaborat cu Adobe, Internet Engineering Task Force și Open ID Foundation pentru crearea noilor funcții de securitate. Sistemul presupune compararea automată a datelor de acces introduse cu o arhivă Google care conține 4 miliarde de credențiale deja compromise. La detectarea unei potriviri, utilizatorul este întâmpinat cu un mesaj de avertizare și recomandare pentru schimbarea urgentă a parolei folosite, scrie go4it

Alarma și atunci când se detectează o parolă prea slabă, folosită de alți utilizatori și drept consecință ușor de ghicit de un eventual atacator.

Cu ajutorul tehnologiei Cross Account Protection, Google informează administratorii aplicațiilor și site-urile care acceptă autentificarea folosind date de acces compromise despre apariția unei breșe de securitate, oprind astfel orice potențială încercare de furt a informațiilor sensibile, precum datele cardului de credit și datele personale.

sursa: descoperă.ro

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău