Google ar pregăti o tabletă cu un nou sistem de operare

  • 09 Octombrie 2018 19:55
Google ar pregăti o tabletă cu un nou sistem de operare

Google ar putea intra pe piața tabletelor pentru a rivaliza cu Apple și Microsoft. Și nu este singura surpriză. Cei de la Google ar putea lansa o tabletă ce nu are la bază sistemul de operare Android.

În vreme ce ecosistemul Android pentru tablete pare să se fi predat în fața iOS al celor de la Apple, Google ar fi ales pentru prima sa tabletă Chrome OS, sistemul de operare pe care compania îl folosește pe laptopurile din seria Chromebook și de care Microsoft se teme destul de tare.

O tabletă cu un astfel de sistem de operare ar putea reprezenta startul înlocuirii Androidului cu un singur sistem de operare, disponibil pentru orice dispozitiv.

Conform informațiilor de până acum, tableta care s-ar putea numi Pixel Slate ar avea la bază un procesor Intel i7 și o memorie RAM de 16gb. Dacă informația se adeverește, ar putea fi vorba de prima tabletă produsă de Google, companie care de trei ani are propria serie de smartphone-uri, dar care nu a dat semne până acum că ar fi interesată de piața tabletelor.

Confirmarea oficială ar putea veni chiar săptămâna aceasta de la cei de la Google, odată cu tradiționalul eveniment dedicat lansării noilor sale produse ce va avea loc marți.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău