Google a făcut pact cu Beijingul. Cum vor fi afectați utilizatorii

  • 18 Septembrie 2018 18:36
Google a făcut pact cu Beijingul. Cum vor fi afectați utilizatorii

Google i-ar putea identifica în curând pe cei care folosesc motorul de căutare prin intermediul numerelor de telefon. Este un compromis pe compania este dispusă să îl facă, astfel încât să le facă pe plac autorităților din China și să își poată relansa motorul de căutare pe această piață uriașă.

Este vorba despre proiectul Dragonfly, o versiune special creată pentru China a propriului motor de căutare, la care Google lucrează în prezent, potrivit unor surse apropiate companiei citate de The Intercept.

Astfel, Dragonfly ar urma să le permită autorităților chineze să identifice fiecare utilizator pe baza numărului de telefon astfel încât să știe exact cine și ce caută pe internet. Accesul va veni însă cu restricții. Google va realiza și o listă neagră a căutărilor pe internet.

Utilizatorii chinezi nu vor putea căuta folosind cuvinte cheie precum „drepturile omului” sau „protestele studenților”, iar informațiile reale despre poluare au fost înlocuite cu date „care să nu alarmeze populația”, așa cum le-au numit cei de la Google.

Sunt măsuri controversate care au stârnit deja revoltă atât în rândul politicienilor americani, cât și în rândul propriilor angajați.

Peste 1.400 de angajați ai companiei americane au semnat o scrisoare prin care cer Google să prezinte public informații despre modul în care va funcționa Dragonfly în China.

Iar de curând mai mulți politicieni americani au cerut ca reprezentanții Google să fie aduși în fața Congresului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău