Google: 62% dintre adulți consumă știri pe rețelele de socializare, în țările dezvoltate

  • 21 Ianuarie 2020 13:02
Google: 62% dintre adulți consumă știri pe rețelele de socializare, în țările dezvoltate

Majoritatea adulților consumă știri pe rețelele de socializare, în țările dezvoltate, și noi forme de media vor apărea în curând, odată cu avansul tehnologic, a declarat, marți, Damir Agovic, strategic partnership manager în cadrul Google, prezent la o conferință de profil, scrie Agerpres.

"Ca urmare a dezvoltării tehnologice, în țările dezvoltate, 62% dintre adulți consumă știri pe rețelele de socializare, ceea ce este nou. De asemenea, în țările dezvoltate, majoritatea adulților consumă știri pe aplicațiile de chat, ceea ce este, de asemenea, ceva nou. Sunt noi forme de media la orizont, device-uri activate vocal, care vor schimba modul în care ne raportăm la inteligența digitală", a arătat reprezentantul Google.

El a precizat că este clar pentru Google că va crește numai dacă și partenerii săi vor crește.

De asemenea, prezentă la același eveniment, Ioana Avădani, președintele Centrului pentru Jurnalism Independent, a subliniat că avansul rețelelor de socializare, mai ales TikTok, care a avut o creștere de 44% în download anul trecut.

"Dacă nu gândim cu mințile acestor copii, înseamnă că ne facem treaba pe jumătate. În momentul în care facem o lege, să ne gândim la toată lumea, inclusiv la beneficiarii ei. Aceștia vor intra în piața consumatorilor de media în aproximativ cinci ani", a susținut ea.

Avădani a afirmat că oamenii nu sunt, în general, dispuși să plătească pentru content media.

"Să nu ne îmbătăm cu apă rece, nu doar românii nu vor să plătească pentru content. Un studiu Reuters arăta că 19% din oameni sunt dispuși să plătească pentru informație, în țările anglo-saxone, iar în celelalte țări 9%, la noi poate nici 9%", a continuat reprezentanta Centrului pentru Jurnalism Independent. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău