Golf: Iranul a mai reținut o navă în apropiere de strâmtoarea Ormuz (media de stat)

  • 16 Septembrie 2019 17:10
Golf: Iranul a mai reținut o navă în apropiere de strâmtoarea Ormuz (media de stat)

Teheranul a reținut o navă suspectată de contrabandă cu combustibil diesel și i-a arestat pe cei 11 membri ai echipajului ei în apropiere de un important coridor maritim pentru transportul de petrol lângă strâmtoarea Ormuz, a anunțat luni canalul televiziunii iraniene de stat pe site-ul său internet, potrivit AFP și Reuters.

O patrulă navală a Gardienilor Revoluției - armata de elită a Republicii Islamice - a interceptat nava care transporta circa 250.000 de litri de motorină, conform canalului de televiziune menționat, care citează un responsabil al Gardienilor.

'Acest vas naviga din Bandar Lengeh spre apele Emiratelor Arabe Unite (EAU) înainte de a fi reținut la 20 de mile (32 de km) est de insula Grande Tomb', a declarat generalul de brigadă Ali Ozmayi.

'Cei 11 membri ai echipajului navei au fost arestați', a adăugat el, fără să indice data exactă a reținerii navei și naționalitatea persoanelor arestate.

Este a doua sechestrare de acest gen de la începutul lunii septembrie. La 7 septembrie, un vas suspectat de contrabandă cu carburant a fost reținut în strâmtoarea Ormuz, iar cei 12 membri ai echipajului său, filipinezi, au fost arestați, amintește AFP.

Acest ultim incident intervine în timp ce tensiunile au escaladat din nou între Iran și SUA.

Rebelii yemeniți houthi, susținuți de către Iran și care se confruntă din 2015 cu o coaliție militară condusă de Riad, au revendicat un atac asupra a două instalații petroliere ale gigantului saudit Aramco, ceea ce a dus la reducerea bruscă a producției saudite de petrol.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a acuzat Iranul că s-ar afla la originea acestui atac. Teheranul respinge însă acuzațiile.

Președintele american Donald Trump a afirmat - duminică - că SUA sunt 'pregătite să riposteze' după acest atac, realimentând temerile privind o escaladare militară între cele două țări. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău