Goldman Sachs: Firmele din SUA vor înregistra profit zero anul acesta din cauza epidemiei

  • 28 Februarie 2020 18:16
Goldman Sachs: Firmele din SUA vor înregistra profit zero anul acesta din cauza epidemiei

Companiile americane se vor confrunta cu o stagnare a profiturilor în 2020, din cauza extinderii pe plan global a epidemiei de coronavirus, au avertizat analiștii de la Goldman Sachs, reducându-și estimările privind câștigurile medii ale companiilor în acest an, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Într-o notă adresată clienților, banca a redus estimarea sa de bază privind câștigurile din 2020 ale companiilor incluse în indicele S&P 500 al Bursei de la New York la 165 de dolari pe acțiune, de la 174 de dolari per titlu, ceea ce implică menținerea aceluiași nivel al profitului ca în 2019.

Comparativ, studiul Refinitiv realizat în rândul analiștilor de către marile companii de brokeraj indică în prezent o creștere de 7,7% a câștigurilor în acest an.

Goldman precizează că estimările cele mai recente reflectă un declin sever al economiei chineze în primul trimestru din 2020, o cerere mai scăzută pentru exporturile SUA, întreruperi ale lanțului de furnizare și o încetinire a economiei americane.

"Previzionăm o încetinire semnificativă a economiei în primul semestru din 2020 și o redresare în semestrul doi și în 2021", susțin analiștii băncii americane de investiții.

Ei avertizează că o pandemie mai severă ar putea duce la prelungirea întreruperii lanțului de furnizare și la recesiune în SUA.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău