”Goană după diamante" în Africa de Sud, după descoperirea unor pietre transparente

  • 15 Iunie 2021 16:43
”Goană după diamante

Peste 1.000 de persoane au invadat luni satul KwaHlathi din Africa de Sud, după ce au aflat că în zonă s-ar putea găsi diamante, informează marți BBC, AFP și Reuters.

Aceștia au împânzit satul după ce un păstor a descoperit într-un câmp deschis o piatră transparentă, despre care unii susțin că ar fi un cristal de cuarț, și a anunțat descoperirea.

"Sunt adevărate", dă asigurări Lihle Magudulela, o mamă singură, cu trei copii, arătând spre o mică grămadă de pietre murdare pe care o ține în mână, care ar putea fi la fel de bine cristale de cuarț. "Voi putea să cumpăr o mașină, o casă și să-mi dau copiii la o școală privată", a explicat ea pentru AFP.

Experții nu exclud că poate fi vorba despre diamante autentice, chiar dacă consideră că este extrem de improbabil. Departamentul pentru Energie și Minerit a declarat că va trimite o echipă de experți în zilele următoare la fața locului, notează AFP. 

Autoritățile din regiune au făcut apel la ordine și calm weekend-ul trecut. Invocând restricțiile legate de COVID-19, ei i-au îndemnat pe cei care au venit să caute diamante duminică să părăsească satul, fără prea mult succes însă.

Micul sat KwaHlathi se află la 5 ore de mers cu mașina de Johannesburg, în provincia KwaZulu-Natal (est).

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău