GM, Ford și Fiat Chrysler vor să reia în 18 mai producția la unele uzine din SUA (WSJ)

  • 28 Aprilie 2020 08:55
GM, Ford și Fiat Chrysler vor să reia în 18 mai producția la unele uzine din SUA (WSJ)

Principalii producători auto americani - General Motors (GM), Ford Motor și Fiat Chrysler Automobiles NV - vor să repornească din 18 mai producția la unele uzine din SUA, după ce le-au închis în martie din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), a anunțat publicația Wall Street Journal (WSJ), transmite Reuters.

 

Directorii companiilor au discutat în ultimele zile cu liderii sindicatului United Auto Workers (UAW) și cu reprezentanții guvernatorului statului Michigan, Gretchen Whitmer, un potențial calendar al reluării activității, susține WSJ, citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Într-un comunicat, Ford precizează că încă nu a stabilit când repornește uzinele din America de Nord, în timp ce Fiat Chrysler a specificat că va comunica în timp util informațiile referitoare la producție.

Sursa:Agerpres

Șeful UAW avertiza săptămâna trecută că "este prea curând și prea riscant" să fie redeschise la începutul lunii mai fabricile auto și economia statului Michigan, din cauza riscurilor la adresa muncitorilor.

Producătorii auto lucrează cu sindicatul la stabilirea unor protocoale de securitate pentru reducerea riscurilor cu care s-ar putea confrunta angajații, dar încă nu au fost finalizate condițiile, precizează WSJ.

Numărul de cazuri confirmate de COVID-19 în statul Michigan a ajuns luni la 38.210, iar cel al deceselor la 3.407.

Pentru a genera lichidități, Ford stabilise inițial să reia producția la unele fabrici din America de Nord la începutul lunii aprilie, dar a renunțat din cauza îngrijorărilor cu privire la siguranța angajaților, în contextul pandemiei.

"Sănătatea și siguranța angajaților, dealerilor, clienților, partenerilor și comunităților noastre rămâne principala noastră prioritate", a declarat recent președintele pentru operațiunile Ford din America de Nord, Kumar Galhotra.

În România, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, anunțase săptămâna trecută că producția de autovehicule de la Dacia și Ford va reîncepe pe data de 4 mai.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan. Compania proiectează, produce, comercializează și furnizează o linie completă de autoturisme, camioane, SUV-uri, vehicule electrificate marca Ford și vehicule de lux Lincoln, oferă servicii financiare prin Ford Motor Credit Company. Ford are aproximativ 190.000 de angajați în întreaga lume. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău