Glume pe seama lui Trump la Dineul Corespondenților de la Casa Albă

  • 30 Aprilie 2017 18:19
Glume pe seama lui Trump la Dineul Corespondenților de la Casa Albă

Absent la tradiționalul dineu al corespondenților de la Casa Albă, președintele american Donald Trump a fost prezent prin glumele care s-au făcut la adresa sa. Cel mai spumoase vin de la un actor de comedie.

„Liderul țării noastre nu e aici. Și asta pentru că locuiește la Moscova. E un zbor foarte lung și lui Vlad i-ar fi fost greu să ajungă. Cât despre celălalt tip, cred că e în Pennsylvania pentru că nu ține la glumă. Mulți din presă spun că Donald Trump pierde prea mult timp jucând golf. Asta ridică o întrebare importantă: de ce vă pasă? Știți ce face când nu joacă golf? E președinte! Lăsați-l să joace! Dați-i o ocupație! Învățați-l să joace badminton, spuneți-i că are constituția perfectă ca să facă bob, jucați X și 0 cu el! Cât timp are altă ocupație, nu suntem în război cu Coreea de Nord. De câte ori Donald Trump se duce la golf, titlurile ar trebui să fie „Trump e la golf, apocalipsa a fost amânată". Știți că Donald Trump nu bea, da? Nu se atinge de alcool, ceea ce e de admirat într-un fel. Dar gândiți-vă! Asta înseamnă că...la fiecare declarație, la fiecare interviu, la fiecare tweet era complet treaz. Cum e posibil așa ceva?”, a glumit actorul Hasan Minhaj.

De asemenea, președintele Asociației Corespondenților la Casa Albă i-a reproșat lui Donald Trump că subminează democrația, atacând legitimitatea presei.

Libertatea presei se află la temelia democrației noastre. Subminarea ei, prin încercarea de a scădea legitimitatea jurnaliștilor, este periculoasă pentru o republică sănătoasă. E datoria noastră să relatăm faptele și să tragem la răspundere liderii. Asta e ceea ce suntem. Nu suntem știri false. Nu suntem instituții de presă falimentare. Și nu suntem dușmanul poporului american”, a transmis Jeff Mason, președinte Asociația Corespondenților.

Donald Trump a marcat 100 de zile de la preluarea mandatului printre susținători, în loc să meargă la dineul corespondenților de la Casa Albă, dar a atacat din nou presa, de la distanță.

„Potrivit Centrului de Cercetări Media, 89% din ce scrie presa despre administrația noastră e negativ, deliberat negativ. Probabil pentru că, potrivit Centrului pentru Integritate Publică, 96% dintre jurnaliștii care au făcut donații în campanie le-au făcut pentru adversara noastră.  Dacă treaba presei e să fie onestă și să spună adevărul, atunci cred că suntem toți de acord că presa nu merită deloc notă de trecere”, a spus președintele american. 

Fiecare președinte american din ultimii 93 de ani a participat, cel puțin o dată, la Dineul Corespondenților, un eveniment anual la care iau parte atât jurnaliștii acreditați la Casa Albă, cât și politicieni și oameni de afaceri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău