Giorgia Meloni, șefa viitorului guvern italian: „Anexarea de către Rusia a 4 regiuni din Ucraina nu are nicio valoare juridică sau politică”

  • 30 Septembrie 2022 19:42
Giorgia Meloni, șefa viitorului guvern italian: „Anexarea de către Rusia a 4 regiuni din Ucraina nu are nicio valoare juridică sau politică”

Giorgia Meloni, șefa așteptată a viitorului guvern italian, a estimat vineri că anexarea de către Rusia a patru regiuni ucrainene "nu are nicio valoare juridică sau politică" și ar demonstra că Vladimir Putin "amenință" securitatea europeană, relatează France Presse, potrivit Agerpres.

"Declarația de anexare la Federația Rusă a patru regiuni ucrainene după referendumurile simulacre care au avut loc sub o ocupație militară violentă nu are nicio valoare juridică sau politică", a spus ea într-un comunicat.

Vladimir "Putin își demonstrează încă o dată viziunea neoimperialistă a caracterului sovietic ce amenință securitatea întregului continent european", a adăugat șefa partidului post-fascist Fratelli d'Italia (FdI), care a câștigat împreună cu aliații săi alegerile legislative de duminică.

"Această nouă încălcare din partea Rusiei a regulilor de coexistență între națiuni confirmă necesitatea ca democrațiile occidentale să fie unite și sudate", a concluzionat dna Meloni.

Dna Meloni ar urma să-i succeadă în săptămânile următoare lui Mario Draghi care a acordat un sprijin puternic Ucrainei, inclusiv prin trimiterea de arme și în sancțiunile împotriva Rusiei încă de la începutul războiului.

Deși Giorgia Meloni este mai degrabă eurosceptică, ea a susținut linia lui Draghi cu privire la Ucraina, în timp ce posibilii săi viitori aliați în guvern, liderul Ligii de extremă dreaptă Matteo Salvini și fostul prim-ministru de dreapta Silvio Berlusconi, au de multă vreme legături strânse cu Moscova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău