Ginerele lui Donald Trump nu va mai avea acces la anumite documente de la Casa Albă

  • 28 Februarie 2018 08:28
Ginerele lui Donald Trump nu va mai avea acces la anumite documente de la Casa Albă

Ginerele președintelui american Donald Trump, consilierul Jared Kushner, a fost retrogradat din punctul de vedere al accesului său la anumite documente de la Casa Albă. În viitor, Kushner, care a lucrat cu statut intermediar, timp de un an, nu va mai avea acces la anumite documente pe care le putea accesa în trecut. Decizia afectează de asemenea și alți consilieri ai Casei Albe.

Consilierul de 37 de ani a fost supranumit "secretarul pentru orice", dată fiind responsabilitatea imensă primită de la socrul său, președintele. Oficial, el era responsabil de situația din Orientul Mijlociu și de relația cu China.

Anterior, ginerele lui Trump a fost suspectat de colaborare cu companii rusești și chineze, inclusiv de înțelegeri secrete cu Rusia.

Până în prezent, Kushner a avut acces la ordinea de zi a președintelui, la rapoarte ale serviciilor de securitate, dar acestea nu vor mai fi valabile, după ce a fost retrogradat. De asemenea, el va trebui să părăsească încăperea de câte ori se vor discuta probleme secrete.

Kushner este primul consilier care a fost retrogradat privind accesul la informații secrete.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
26
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău