Gimnaziul internat nr. 3 din Chișinău a fost reorganizat în Complexul educațional STEAM

  • 13 Februarie 19:17
Gimnaziul internat nr. 3 din Chișinău a fost reorganizat în Complexul educațional STEAM

Gimnaziul internat nr. 3 din capitală a fost reorganizat în Complexul educațional STEAM. Procesul a inclus reparația blocurilor, instituția fiind inclusă și în programul de eficiență energetică și reabilitare termică a clădirilor din Chișinău, lansat de Primăria municipiului în anul 2021, transmite IPN.

În lucrările de reparație Primăria Chișinău a investit aproape 26 de milioane de lei. Totodată, instituția a beneficiat și de un proiect privind dotarea laboratorului de fizică în sumă de 30 000 mii de dolari din partea organizației UN Women Moldova.

„Instituția a căpătat un suflu nou prin reorganizarea spațiilor de învățare într-un stil modern, prietenos, cu dotări pentru laboratoare și săli de curs. Astfel, pentru copiii din capitală va fi deschisă o instituție publică de învățământ (atât pentru grădiniță, cât și pentru școală), cu o capacitate de 1000 de locuri”, se menționează într-un comunicat de presă al Primăriei.

Următoarea etapă a acestui proiect este reabilitarea blocului de grădiniță din cadrul Complexului Educațional STEAM, care se află pe strada Gh. Cașu, 33, cu o capacitate de 300 de locuri.

Începând cu anul 2023 Complexul Educațional Gimnaziul-Grădiniță „STEAM” a devenit parte componentă a sistemului municipal de învățământ.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău