Gimnaziul cu predare în limba română din Corjova riscă să fie închis

  • 16 Iulie 2014 14:56
Gimnaziul cu predare în limba română din Corjova riscă să fie închis

Gimnaziul cu predare în limba română din satul Corjova riscă să fie închis pe motiv de neplată a sumei de 700 de mii de lei pentru chiria clădirii.

Directorul gimnaziului, Constantin Sucitu, susține că a fost amenințat de către patru reprezentanți ai administrației separatiste de la Dubăsari că, dacă în decurs de câteva zile nu achită datoria, elevii și profesorii vor rămâne fără școală. 

Pentru arenda spațiului, gimnaziul plătește în fiecare lună câte 50 de mii de lei. Potrivit lui Constantin Sucitu, banii pentru chirie nu au fost plătiți până acum deoarece Tiraspolul insistă pe deschiderea unui cont într-o bancă din stânga Nistrului. Solicitarea nu poate fi, însă, acceptată, deoarece gimnaziul este în subordinea Ministerului Educației de la Chișinău.

Potrivit lui Constantin Sucitu, care astăzi se află  la Chișinău pentru a discuta problema cu reprezentanții Guvernului, cu o datorie ceva mai mică, însă în aceeași situație se află și gimnaziul cu predare în limba română din satul Roghi, raionul Dubăsari.

Amintim că în ultimele luni, invocând anumite motive,  administrația de la Tiraspol, și-a intensificat amenințările și presiunile asupra școlilor cu predare în limba română din stânga Nistrului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău