Gică Hagi a fost inclus între cei mai buni 100 de fotbaliști din istorie

  • 29 Iulie 2017 13:48
Gică Hagi a fost inclus între cei mai buni 100 de fotbaliști din istorie

O nouă recunoaștere pentru Gică Hagi. După ce l-a inclus între primii 50 de antrenori ai lumii, celebra revistă Four Four Two l-a nominalizat pe fostul "decar" al naționalei României printre primii 100 de fotbaliști din istorie.

Managerul tehnic al campioanei Viitorul ocupă locul 100 în clasamentul realizat de cunoscuta publicație britanică, fiind singurul român prezent în topul condus de argentinianul Diego Maradona, transmite Digisport.ro.

Jurnaliștii de la FourFourTwo amintesc de parcursul carierei lui Hagi, care, după ce a plecat din România, unde a jucat pentru Farul, Sportul și Steaua, a evoluat la cei doi granzi ai Spaniei, Real Madrid și FC Barcelona, via Brescia, înainte de a avea rezultate excelente la Galatasaray. 

Totuși, remarcă sursa citată, apogeul l-a reprezentat Cupa Mondială din 1994, unde "România a ajuns în sferturile de finală, datorită lui Hagi și a stângului său magic".

Gică Hagi a fost inclus între cei mai buni 100 de fotbaliști din istorie

În vârful clasamentului, Maradona a reușit să-i ia fața conaționalului său Lionel Messi, în timp ce brazilianul Pele completează podiumul.

"Dacă l-ați văzut pe Diego Maradona cu o minge la picior, veți înțelege", au scris britanicii, ca explicație pentru faptul că l-au preferat pe "El Pibe d'Oro" înaintea lui Messi.

Olandezul Johan Cruyff, portughezul Cristiano Ronaldo, argentinianul Alfredo Di Stefano, germanul Franz Beckenbauer, francezul Zinedine Zidane, maghiarul Ferenc Puskas și brazilianul Ronaldo ocupă, în această ordine, celelalte locuri din Top 10.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău