Ghizii și muzeografii din centrul țării sunt instruiți într-un proiect transfrontalier

  • 10 Noiembrie 2020 14:05
Ghizii și muzeografii din centrul țării sunt instruiți într-un proiect transfrontalier

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova și Asociația de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos" (România), au organizat primul modul de instruire „Managementul vizitatorului în destinații turistice" în cadrul proiectului transfrontalier MuseumInfoTur, finanțat de Uniunea Europeană. Atelierele de instruire se desfășoară pe parcursul lunii noiembrie, în mediul online, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, evenimentul este destinat ghizilor și muzeografilor, parte a acestui proiect transfrontalier. „Scopul modulului de instruire constă în dezvoltarea capacităților și competențelor ghizilor și muzeografilor din cadrul muzeelor din Regiunea Centru în ceea ce privește gestionarea vizitatorilor în zonele turistice și interpretarea patrimoniului cultural pentru grupurile de turism”, au explicat pentru MOLDPRES surse de la ADR Centru.

Obiectivul general al proiectului prevede creșterea vizibilității patrimoniului transfrontalier cultural și istoric al Regiunii Centru din Republica Moldova și al județului Galați din România, prin consolidarea capacităților instituțiilor culturale și crearea unei rețele de centre de informare turistică în destinațiile majore promovate.

În cadrul proiectului se vor organiza sesiuni de instruire și vizite de studiu în România și Moldova, precum și tururi de promovare a patrimoniului cultural și istoric din arealul proiectului. La aceste activități vor lua parte persoane din grupurile-țintă din ambele țări. „Totodată, urmează să fie elaborate:  o analiză de potențial și profilul destinațiilor turistice majore din arealul proiectului;  traseele turistice comune și se vor determina programe excursioniste. Proiectul are in vedere dezvoltarea și promovarea rețelei de Centre de Informare Turistică. De asemenea, se va elabora si se va promova brandul comun, precum și se va elabora și distribui Ghidul „Destinații ale turismului cultural transfrontalier din Moldova" (Republica Moldova - România)”, conform ADR Centru.

Un alt punct important al proiectul îl constituie modernizarea platformei IT de promovare a produselor turistice din destinațiile remarcabile din arealul proiectului. Proiectul are în vedere dotarea Muzeelor - Centre de Informare Turistica cu standuri demonstrative și mobilier relevant pentru bună funcționare.

Proiectul MuseumInfoTur (Valorificarea și sporirea vizibilității patrimoniului cultural și istoric în cadrul rețelei transfrontaliere de muzee - Centre de Informare Turistică) este implementat în perioada 14 aprilie 2020 - 13 octombrie 2021, în cadrul Programului operațional comun România - Republica Moldova 2014-2020, finanțat de Uniunea Europeană prin Instrumentul european de vecinătate și co-finanțat de țările participante la program.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău