Gherman Gref, Oleg Deripaska și concernul Kalașnikov au intrat sub incidena sancțiunilor UE

  • 09 Aprilie 2022 11:17
Gherman Gref, Oleg Deripaska și concernul Kalașnikov au intrat sub incidena sancțiunilor UE

Redactorii-șefi ai publicațiilor din Rusia ''KP'' și ''MK'' sunt incluși pe lista de sancțiuni a UE, iar împotriva unui număr de bănci rusești au fost impuse sancțiuni de blocare a conturilor. Uniunea Europeană a introdus noi taxe pentru importul de potasiu și îngrășăminte complexe din Rusia, scrie Rador.

Președintele Sberbank, German Gref, omul de afaceri rus Oleg Deripaska și alți reprezentanți ai mediului de afaceri din Rusia sunt vizați de sancțiunile personale ale Uniunii Europene, din cel de-al cincilea pachet de sancțiuni, care a fost publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. UE a impus sancțiuni de blocare împotriva băncilor VTB, Otkrîtie, Novikombank și Sovcombank.

Alte 18 organizații și 217 de cetățeni din Rusia au intrat sub incidența noilor restricții, inclusiv rezidenți ai autoproclamatelor republici Luhansk și Donețk și membri ai familiei lor. Au fost introduse sancțiuni și împotriva companiilor a căror producție și tehnologii sunt asociate cu operațiunea specială rusă din Ucraina, inclusiv împotriva concernului Kalașnikov. Pe lângă Gref și Deripaska, UE a impus sancțiuni împotriva lui Said Kerimov (fiul lui Suleiman Kerimov, proprietarul Polius), Musa Bajaev (Russkaia Platina), Igor Kesaev (Grupul Mercury), CEO Surgutneftegaz, Vladimir Bogdanov, Evgeni Zubițki (PMH), Grigori Berezkin (grup ESN), Viaceeslav Kantor (principalul beneficiar al Acron), Farhad Ahmedov, Aleksandr Șulgin (CEO Ozon), Igor și Boris Rotenberg.

De asemenea, sunt vizați de sancțiuni și prezentatorul TV și președintele holdingului media Zvezda Aleksei Pimanov, redactorii șefi ai publicațiilor ''Komsomolskaia Pravda'' și ''MK'', deputatul Vladimir Sungorkin și Pavel Gusev, directorul general al Companiei de radio și televiziune de stat VGTRK Oleg Dobrodeev, directorul general al Agenției de presă TASS Serghei Mihailov, directorul general al postului de televiziune din Sankt Petersburg Aleksandr Malkevici, membru al Consiliului Civic din Ministerului Apărării al Rusiei Igor Korotcenko și purtătorul de cuvânt al al Ministerului Apărării Igor Konașenkov. Pe listă mai sunt incluși și Aleksei Filatov, șeful departamentului prezidențial pentru cooperare transfrontalieră, Igor Maslov, șeful departamentului președintelui rus pentru relații interregionale și culturale cu țările străine, și fiicele adulte ale președintelui Vladimir Putin.

Dintre companiile incluse pe listele de sancțiuni, în afară de Kalașnikov, au fost incluse SA Compania de închiriere de transport de stat (GTLK), JSC United Engine Corporation, Russian Machines, mai multe întreprinderi de construcții navale, Corporation Tactical Missiles, JSC Ruselectronics și SA Uzina de construcții de mașini Arzamaz. UE a impus și sancțiuni de blocare împotriva VTB, FC Otkrîtie, Novikombank și Sovkombank, potrivit jurnalului oficial al UE. UE a interzis importurile din Rusia de mărfuri precum cherestea, ciment, îngrășăminte, fructe de mare și băuturi spirtoase.

În plus, UE a decis să impună restricții la exportul de calculatoare cuantice și semiconductori avansați, electronice de înaltă tehnologie, software, echipamente sensibile și echipamente de transport. Interdicțiile de export și import se ridică la 10 miliarde de euro, respectiv, 5,5 miliarde de euro. Al cincilea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei prevede un embargo asupra aprovizionării cu cărbune rusesc, acesta va intra în vigoare din august 2022. Volumul anual al importurilor de cărbune către UE este în prezent de 8 miliarde de euro.

De asemenea, UE a interzis importul de clorură de potasiu din Belarus prin Rusia. Sunt excluse de la sancțiuni transportul unui număr de mărfuri, precum produse farmaceutice, medicale, agricole și alimentare, inclusiv grâul. În plus, sancțiunile nu se aplică transporturilor rutiere în scopuri umanitare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău