Gheorghe Petic ar fi candidatul Platformei DA pentru Primăria Ungheni. Mihai Popșoi: Octavian Țîcu ar fi cel mai potrivit pentru această postură

  • 06 August 2019 11:52
Gheorghe Petic ar fi candidatul Platformei DA pentru Primăria Ungheni. Mihai Popșoi: Octavian Țîcu ar fi cel mai potrivit pentru această postură Ziarul de Gardă

Candidatul Platformei DA la funcția de primar al Ungheniului ar fi fostul polițist de frontieră și activistul Gheorghe Petic.

Cel puțin așa susține deputatul PAS, Mihai Popșoi. „Deși nu sunt împotriva acestei idei, personal, consider că Octavian Tîcu ar fi cel mai potrivit pentru această postură, căci el s-a învrednicit de susținerea plenară a locuitorilor din Ungheni în alegerile din 24 Februarie. Chiar dacă a pierdut la limită Circumscripția, Octavian Țîcu a obținut o victorie zdrobitoare în orașul Ungheni!”, a mai spus Mihai Popșoi. 

De asemenea, el consideră că Gheorghe Petic ar trebui să candideze la funcția de deputat pe circumscripția uninominală Nisporeni unde a câștigat fostul lider PD, Vlad Plahotniuc, care și-a depus mandatul. „Cât de simbolic ar fi ca locul lui Plahotniuc în Parlament sa fie încredințat de către alegătorii din Nisporeni lui Gheorghe Petic sau Valentin Eșanu. Ar fi cea mai bună și onestă reabilitare a unui deținut politic. Sunt sigur că alegătorii ar aproba prin votul lor un asemenea demers menit sa facă dreptate celor nedreptățiți atât de crunt de regimul Plahotniuc”, a afirmat deputatul. 

Menționăm că Gheorghe Petic a fost eliberat din arest la 9 iulie după 9 luni de detenție în urma unei decizii a Curții de Apel Chișinău. El este acuzat de viol, însă activistul susține că dosarul este fabricat în urma unei comenzi politice. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău