Gheorghe Papuc, căutat de poliție

  • 21 Ianuarie 2015 17:36
Gheorghe Papuc, căutat de poliție

Poliția a demarat procesul de reținere a fostului ministru de Interne, Gheorghe Papuc, condamnat acum 2 zile, pe 19 ianuarie, la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul ”7 aprilie 2009”.

Decizia privind arestul fostului ministru nu a fost luată de către judecători în ziua pronunțării deciziei, iar presa a scris despre posibilitatea ca Gheorghe Papuc să fi dispărut din țară. 
 
Hotărârea privind arestul fostului ministru de Interne a ajuns ieri la Inspectoratul General de Poliție, iar astăzi a fost expediată pentru executare Direcției municipale a poliției capitalei, a declarat pentru Radio Chișinău purtătorul de cuvânt al IGP, Sabina Vesnin.

”Ieri, în data de 20 ianuarie, a ajuns decizia respectivă la adresa IGP și a fost expediată spre executare direcției municipale de poliție a municipiului Chișinău”, a declarat Sabina Vesnin.

Șeful serviciului de presă al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Adrian Jovmir, a declarat, la rândul său, că în aceste momente oamenii legii îl caută pe Gheorghe Papuc.

”Persoana se localizează și imediat ce va fi găsită, va fi reținută”, a declarat Adrian Jovmir.

Pe de altă parte, presa a scris că fostul ministru al Internelor nu a mai răspuns la telefon după pronunțarea sentinței și că nu s-ar mai afla în țară, informație care nu a fost confirmată deocamdată oficial. În opinia avocatului Valeriu Pleșca, apărător al familiei Boboc, după decesul lui Valeriu Boboc în timpul protestelor din aprilie 2009, Gheorghe Papuc ar fi trebuit arestat imediat după pronunțarea deciziei Curții de Apel.

”Urmează a fi citit textul deciziei pronunțate sau a dispozitivului pronunțat și nu știu dacă în textul acestei decizii a fost expus ca să fie luat nemijlocit din data pronunțării dispozitivului deciziei, din sala de judecată. În opinia mea decizia a fost executorie la data pronunțării la data pronunțării și deja urma a fi executată”, a declarat Valeriu pleșca.

Gheorghe Papuc, în calitate de fost ministru, ar fi trebuit să aibă demnitatea de a se prezenta singur oamenilor legii pentru a fi arestat, după pronunțarea deciziei judecătorești, consideră președintele Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Vlad Gribincea.

Având în vedere că este vorba despre o demnitate profesională, în primul rând, domnul ministru nu ar trebui să dea exemple proaste altor persoane. Cel mai bine ar fi să se prezinte singur pentru a executa sentința, iar în cazul în care este nevinovat, să conteste această hotărâre la  Curtea Supremă de Justiției. Curtea Supremă, dacă îi va da dreptate, va casa sentința și-l va achita, iar după această, domnul Papuc va putea să solicite compensații, a declarat Vlad Gribincea.

Gheorghe Papuc a fost condamnat de Curtea de Apel Chișinău, la patru ani privațiune de libertate cu executare pentru neglijență în serviciu, soldată cu decesul cel puțin a unei persoane în timpul protestelor din aprilie 2009.

De asemenea, fostul comisar general al capitalei, Vladimir Botnari, a fost condamnat în același dosar la doi ani de privațiune de libertate cu suspendare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău