Gheorghe Costandachi va candida independent la Primăria capitalei

  • 19 August 2019 12:31
Gheorghe Costandachi va candida independent la Primăria capitalei

Președintele Centrului Social Politic European, Gheorghe Costandachi, anunță că va candida independent la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Într-o conferință de presă la IPN, Gheorghe Costandachi a spus că va fi un candidat apolitic.

Gheorghe Costandachi a menționat că „a analizat cu atenție situația generală a municipiului Chișinău, toate provocările și așteptările oamenilor și a decis să vină cu inițiativa dată”. Potrivit candidatului, „în fruntea Primăriei trebuie să fie o persoană apolitică, care nu are angajamente politice și de clan, nici obligațiuni față de grupări mafiote, persoană care poate aduce schimbări”.

De asemenea, a declarat că „primarul nu trebuie să fie un om care se schimbă după cum bate vântul sau după culoarea politică a guvernărilor, ci om care rămâne fidel valorilor morale, principiilor de profesionalism și libertate în activitate”. La fel, a spus că „în fruntea Primăriei trebuie să fie o persoană integră și un gospodar cu echipă de persoane profesioniste, curate și necompromise”.

Gheorghe Costandachi se adresează tuturor partidele politice extraparlamentare, societății civile, experților, oamenilor de afaceri, locuitorilor municipiului Chișinăului, cu solicitarea de a-i acorda încredere și suport. „De unul singur îmi va fi greu, chiar imposibil de a opune rezistență giganților care au la dispoziție toate resursele administrative, financiare și mediatice”, a spus candidatul.

Alexandru Gamanjii, doctor în economie, conferențiar universitar, a spus că „dezordinea, haosul și corupția din municipiul Chișinău, are loc din cauza că orice primar care a fost a activat în interesul partidului din care a făcut parte”. Despre Gheorghe Costandachi a spus că este o persoană, care se străduie să activeze în interesul oamenilor. La fel, că este „un economist de calibru”, de care are nevoie capitala.

Igor Borfontina, reprezentant al Mișcării Civice PRO, a menționat că locuitorii capitalei așteaptă ca în oraș să fie curat, drumuri bune și transport public suficient. De asemenea, a menționat schimbarea nu o face un candidat politic, dar cel apolitic, care vine din rândul oamenilor, activează în interesul oamenilor și este mai responsabil să-și îndeplinească promisiunile.

Președintele Asociației Obștești Moldova mea, Fiodor Ghelici, a declarat că orașul Chișinău trebuie să aparțină locuitorilor, nu partidelor și că în spatele oamenilor care s-au unit în jurul lui Gheorghe Costandachi stă un singur partid – „partidul poporului”. Fiodor Ghelici a făcut apel către cetățeni, indiferent de etnie și limba vorbită, să nu mai susțină candidații partidelor politice, care s-au discreditat.

Alegerile locale generale vor avea loc pe 20 octombrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău