Gheorghe Brega a avut o întrevedere cu Ambasadorul României la Chișinău

  • 17 Septembrie 2016 19:48
Gheorghe Brega a avut o întrevedere cu Ambasadorul României la Chișinău

Vicepremierul Gheorghe Brega a avut vineri o întrevedere cu Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

Oficialii au făcut o retrospectivă a colaborării dintre România și Republica Moldova, se spune într-un comunicat al Guvernului.

Vicepremierul a apreciat contribuția României pentru susținerea populației R. Moldova și pentru parteneriatul și consolidarea parcursului european al Republicii Moldova.

Părțile s-au referit la importanța continuării reformelor în domeniul economic și social și   sporirea prezenței investiționale a României în R. Moldova. Oficialii s-au referit la asistența tehnică pentru dezvoltare, proiectele de interconectare energetică, extinderea gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău, programele din domeniile de educație, asistență medicală și cultură.

Un subiect abordat în discuție a fost ajutorul umanitar nerambursabil acordat în această primăvară de Guvernul României pentru persoanele în dificultate din Republica Moldova. „Procesul de distribuire a zahărului și a coletelor alimentare, donate de Guvernul de la București, s-a efectuat într-o manieră transparentă și echitabilă și a fost monitorizat de Comisia interdepartamentală pentru ajutoarele umanitare. În prezent lucrăm la mecanismul de compensare pentru perioada rece a anului adresat persoanelor vulnerabile din mun. Chișinău în temeiul donației de păcură donate de statul român. Mecanismul de compensare va scădea din povara financiară a consumului energetic a păturilor vulnerabile”, a evidențiat vicepremierul Gheorghe Brega.

Ambasadorul Daniel Ioniță a reconfirmat disponibilitatea pentru asistența necesară în realizarea obiectivelor propuse: „Republica Moldova reprezintă o prioritate strategică pentru autoritățile de la București. Totodată, avem un spațiu comun de limbă, cultură și religie care, cu siguranță, vor fi o plusvaloare în promovarea reformelor structurale și continuitatea parcursului ireversibil de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:1,03 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău