Gheorghe Bălan și Ivan Gnatîșin au discutat extinderea controlului comun la frontieră, pe segmentul transnistrean

  • 14 August 2017 12:14
Gheorghe Bălan și Ivan Gnatîșin au discutat extinderea controlului comun la frontieră, pe segmentul transnistrean

Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan, l-a primit luni, 14 august, în audiență pe Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Ivan Gnatâșin.

În cadrul discuțiilor, interlocutorii au pledat pentru avansarea dialogului moldo-ucrainean pe diverse dimensiuni și soluționarea, în termeni proximi, a problemelor care figurează pe agenda bilaterală.

Viceprim-ministrul a informat despre situația actuală în procesul de reglementare, subliniind necesitatea continuării dialogului în cadrul tuturor platformelor existente.

Au fost punctate prioritățile guvernamentale în promovarea obiectivului de reintegrare a țării și obligațiile pozitive asumate față de populația de pe ambele maluri ale Nistrului.

De asemenea, a fost menționată necesitatea intensificării dialogului dintre autoritățile Republicii Moldova și Ucrainei în vederea realizării înțelegerilor anterior convenite, inclusiv în partea ce ține de finalizarea procesului de demarcare a frontierei de stat, securizarea acesteia și extindea controlului în comun la toate punctele de trecere de pe segmentul transnistrean al frontierei de stat moldo-ucrainene.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău