Ghenadie Marian a fost numit șef al Biroului pentru integrare europeană

  • 14 Februarie 11:37
Ghenadie Marian a fost numit șef al Biroului pentru integrare europeană

Ghenadie Marian a fost numit astăzi de Guvern în funcția de șef al Biroului pentru integrare europeană, transmite MOLDPRES.

Propunerea a fost făcută la ședința Executivului de către vicepremierul pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov. „Ghenadie Marian și-a început activitatea în cadrul diplomației Republicii Moldova în anul 2016. Pe parcursul carierei sale a activat pe filiera integrării europene în cadrul aparatului central al Ministerului de Externe, cât și a misiunii Republicii Moldova în UE. În anul 2023, Ghenadie Marian a fost secretar de stat pentru transporturi la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale”, a afirmat Cristina Gherasimov.

Tot astăzi, Guvernul a acceptat cererea de demisie a Cristinei Gherasimov din funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și a Rodicăi Crudu din postul de secretar general adjunct al aceleiași instituții. Ulterior, Rodica Crudu a fost numită în funcția de secretar de stat al Guvernului.

În același timp, vicepremierul Mihai Popșoi a propun numirea Carolinei Perebinos în funcția de secretar de stat la Ministerului Afacerilor Externe. „Carolina Perebinos este diplomat de carieră, cu 26 de ani de experiență în serviciul diplomatic. A activat în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în SUA”, a precizat Mihai Popșoi.  

Totodată, Alexandra Șian a fost numită secretar de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. „Alexandra Șian are o experiență de peste 10 ani în dezvoltarea și gestionarea proiectelor și programelor internaționale. A deținut funcții importante în instituții de profil, precum Corpul Păcii în Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare”, a explicat vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău