Andrei Năstase și Ion Ceban au îndemnat alegătorii să iasă la vot

  • 01 Noiembrie 2019 13:51
Andrei Năstase și Ion Ceban au îndemnat alegătorii să iasă la vot

Cei doi candidați la funcția de primar al municipiului Chișinău, Ion Ceban și Andrei Năstase, au îndemnat astăzi alegătorii să iasă masiv duminică la vot și au făcut ultimele adresări înainte de alegeri, având în vedere că astăzi este ultima zi a campaniei electorale.

Candidatul Partidului Socialiștilor Ion Ceban și cel al Blocului Acum, Andrei Năstase se vor mai confrunta diseară la ultima dezbatere electorală televizată. Totuși, ambii au ținut să organizeze evenimente în care să facă adresări către locuitorii municipiului și să-și reitereze prioritățile pentru Chișinău.

Ion Ceban a declarat că este pregătit să preia administrația orașului și să înceapă rezolvarea problemelor despre care s-a discutat în campania electorală. El a reiterat că optează pentru o coaliție în Consiliul municipal Chișinău dintre PSRM și Blocul Acum și a menționat că există un șir de probleme asupra cărora trebuie să înceapă lucrul imediat.

"Acum și aici deja trebuie să lucrăm la bugetul pentru anul 2020, trebuie să-l aprobăm în termeni foarte restrânși, trebuie să ne asigurăm că orașul este pregătit de iarnă, trebuie să aprobăm multe regulamente inclusiv în ceea ce ține de compenații, construcții, etc", a spus Ceban.

Mobilizarea masivă la vot, duminică, va face posibilă schimbarea până la capăt în Republica Moldova de la centru în fiecare comunitate, a declarat Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe organizate în centrul orașului, fiind înconjurat de mai mulți susținători, inclusiv de premierul Maia Sandu. El a îndemnat alegătorii să apere prin votul lor începutul reformelor.

"Duminică, 23 noiembrie, este un astfel de moment când trebuie să apărăm prin vot începutul reformelor care vor apropia cu fermitate țara și comunitățile noastre de spațiul economic, cultural, european și istoric căruia îi aparținem de drept", a menționat Năstase.

De asemenea, Maia Sandu a făcut un apel către alegători să-l susțină pe Andrei Năstase, arătându-se convinsă că acesta are capacitatea și curajul pentru a distruge schemele de corupție din primărie și va acționa în interesele orășenilor.

Amintim că Ion Ceban și Andrei Năstase au obținut cele mai multe voturi în primul tur de scrutin  - 40 și, respectiv, 31%, rezultate similare cu cele obținute la alegerile locale noi din mai 2018. Atunci, în turul doi, Andrei Năstase l-a învins pe Ion Ceban, dar rezultatele alegerilor au fost invalidate de instanțele judecătorești. Acestea și-au revăzut recent decizia, după ce dosarul a început să fie examinat de Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău