Gest de solidaritate cu protestatarii: Mii de elevi au format lanțuri umane în afara școlilor din Hong Kong

  • 09 Septembrie 2019 19:20
Gest de solidaritate cu protestatarii: Mii de elevi au format lanțuri umane în afara școlilor din Hong Kong

Mii de elevi au format lanțuri umane în afara școlilor din Hong Kong, luni, pentru a-și arăta solidaritatea cu reformele democratice, după încă un weekend de proteste violente în regiunea semi-autonomă din China, scrie latimes.com, preluat de Mediafax.ro

Manifestațiile pașnice au avut loc după ce Guvernul din Hong Kong a condamnat „comportamentul ilegal al protestatarilor” și a avertizat Statele Unite să nu se amestece în conflict, relatează latimes.com.

Mii de manifestanți au susținut, duminică, un marș pașnic către Consulatului Statelor Unite pentru a cere ajutorul oficialilor de la Washington, dar ulterior au izbucnit violențe, după ce protestatarii au vandalizat stațiile de metrou, au provocat incendii și au blocat circulația rutieră, autoritățile fiind nevoite să folosească gaze lacrimogene.

Protestatarii au cerut ajutorul președintelui american Donald Trump și l-au rugat să „fie alături de Hong Kong”. De asemenea, manifestanții i-au cerut să se asigure că Congresul SUA va vota o lege care ar putea impune sancțiuni economice și penalități împotriva statului Hong Kong, dar și a oficialilor din China, care ar fi suprimat democrația și drepturile cetățenilor din regiune.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău