Gerul face victime la Chișinău. Mai mulți oameni au ajuns la spital cu degerături sau hipotermie

  • 13 Februarie 2021 19:00
Gerul face victime la Chișinău. Mai mulți oameni au ajuns la spital cu degerături sau hipotermie

Gerul face victime la Chișinău. Numai în ultimele 24 de ore, douăzeci de oameni au ajuns la spital cu degerături sau hipotermie. Temperaturile extrem de scăzute sunt greu de suportat, mai ales de către cei fără adăpost, transmite TVR MOLDOVA.

Potrivit sursei citate, noaptea trecută au fost până la minus 16 grade Celsius, în nord. Din cauza vântului, corpul uman resimte acestă temperatură ca fiind de două ori mai scăzută.

Gerul cumplit i-a scos în stradă pe polițiști. Aceștia au căutat persoanele  fără adăpost pentru a le veni în ajutor și pentru a preveni cazurile de hipotermie sau chiar deces. În urma raziilor făcute prin oraș, au fost găsite  64 de persoane fără locuință.

Adăposturile improvizate nu țin de cald așa că la Institutul de Medicină Urgentă au ajuns 20 de persoane.

 DORINA ARSENI, purtător de cuvânt, IMU: „O parte dintre ei erau cu hipotermie, o persoană este cu degerături, iar alte persoane și cu traumatisme de la căzături. În jur de cinci persoane au fost internate”.

În această săptămână, numărul celor care au cerut ajutorul Centrului de Găzduire de pe strada Haltei, din Chișinău, s-a dublat.

VEACESLAV MACOVEI, director, Centrul de Găzduire: „Ultima săptămână am avut 42 de persoane care s-au adresat, sunt care au rămas la noi, sunt care au venit pe o noapte, sunt care au venit și au primit doar careva îngrijiri medicale sau au fost îmbrăcați, hrăniți”.

Gerul nu scade din intensitate nici săptămâna viitoare, când se așteaptă temperature de până la minus 20 de grade pe timpul noapții.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău