Germanii l-ar prefera pe omul de afaceri Friedrich Merz candidat la postul de cancelar din partea CDU

  • 28 Decembrie 2019 13:05
Germanii l-ar prefera pe omul de afaceri Friedrich Merz candidat la postul de cancelar din partea CDU

Germanii ar prefera ca omul de afaceri și avocatul Friedrich Merz să fie viitorul candidat la postul de cancelar din partea Uniunii Creștin Democrate (CDU, conservator) a Angelei Merkel, indică un sondaj citat sâmbătă de dpa, preluat de Agerpres.

În studiul realizat de YouGov pentru dpa, 13% dintre cei intervievați au afirmat că ar dori ca Merz, în vârstă de 64 de ani, să-i succeadă în funcție Angelei Merkel după următoarele alegeri legislative federale.

Merz a fost urmat în preferințele respondenților de liderul Uniunii Creștin-Sociale (CSU) Markus Soeder, cu 8%, de lidera CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, cu 5,2%, premierul landului Renania de nord-Westfalia, Armin Laschet, cu 5%, și ministrul federal al sănătății, Jens Spahn, cu 4,7%.

Majoritatea celor intervievați (59%) au afirmat că nu vor vota pentru niciunul dintre cei 5 potențiali candidați ai CDU la cancelarie ori nu au răspuns.

Friedrich Merz a pierdut alegerile de acum un an pentru conducerea CDU la o mică diferență față de Annegret Kramp-Karrenbauer.

Următoarele alegeri federale din Germania sunt prevăzute pentru 2021.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău