Germania | Zeci de raiduri ale poliției germane împotriva unei rețele infracționale de extremă dreaptă

  • 26 Februarie 2021 12:05
Germania | Zeci de raiduri ale poliției germane împotriva unei rețele infracționale de extremă dreaptă

Sute de polițiști germani au efectuat descinderi vineri, în zori, la 27 de locuințe și sedii comerciale, inclusiv la biroul unui avocat, într-o operațiune care i-a vizat pe membrii unor grupări de extrema dreaptă suspectate de trafic de droguri și arme, a relatat postul de radio public MDR, citat de Reuters.

Opt persoane, cu vârste cuprinse între 24 și 55 de ani, au fost până în prezent arestate în raidurile efectuate de 500 de agenți de poliție, au declarat procurori pentru postul de radio menționat. Suspecții sunt membri ai grupărilor neonaziste Turonen și Garde 20, indică MDR.

Autoritățile spun că cele două bande sunt de ani de zile liderii traficului cu droguri în estul Turingiei, conducând o rețea care distribuie metamfetamină sub formă de cristale și arme.

Biroul unui avocat din Hessa, land din centrul țării, a fost de asemenea percheziționat.

În baza propriilor investigații jurnalistice, MDR dezvăluie că aceste raiduri sunt rezultatul unei operațiuni de interceptare și ascultări de către serviciile de securitate timp de doi ani.

Turonen și Garde 20 se disting prin purtarea de haine negre cu însemne naționaliste de extrema dreaptă pe ele, devenind în ultimul timp actori importanți în promovarea concertelor de heavy metal de extrema dreaptă, la care evoluează trupe neonaziste din Germania și din alte țări. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,66 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău