Germania: Zeci de mii de persoane evacuate, pentru dezamorsarea unei bombe din al II-lea Război Mondial

  • 08 Aprilie 2018 15:56
Germania: Zeci de mii de persoane evacuate, pentru dezamorsarea unei bombe din al II-lea Război Mondial

Peste 26.000 de persoane au trebuit să-și părăsească locuințele duminică dimineața când experții au început să dezamorseze o bombă de 1,8 tone rămasă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, descoperită luna trecută într-o grădină din orașul Paderborn din vestul Germaniei, informează dpa.

Au fost evacuate toate clădirile aflate pe o rază de 1,5 kilometri. Aceasta a presupus scoaterea pacienților din două spitale și din mai multe case pentru bătrâni, evacuarea universității și a unor părți din orașul vechi istoric. Pacienții din alte două spitale au fost mutați în zone mai sigure ale clădirilor.

Peste 1.000 de voluntari au ajutat echipajele de pompieri, poliție și intervenții de urgență pentru se asigura că toți rezidenții părăsesc zona de pericol până la prânz (10:00 GMT). În cadrul operațiunii au fost înființate adăposturi de urgență.

Bomba a fost descoperită în urmă cu o săptămână și jumătate în timpul unor lucrări de construcție într-o grădină. Aceasta era îngropată la numai 80 de centimetri adâncime, ceea ce înseamnă că ar putea provoca distrugeri semnificative în cazul în care ar exploda, precizează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău