Germania vrea vaccinarea persoanelor vulnerabile cu o a treia doză de vaccin anti-COVID, din septembrie

  • 02 August 2021 13:33
Germania vrea vaccinarea persoanelor vulnerabile cu o a treia doză de vaccin anti-COVID, din septembrie

Germania vrea să propună, în septembrie, administrarea unei a treia doze de vaccin anti-COVID-19 persoanelor în vârstă și vulnerabile, potrivit unui proiect al Ministerului Sănătății, prin care este recomandată, totodată, vaccinarea copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, relatează AFP, citat de HotNews.ro.

Într-o reuniune de luni, ministrul german al Sănătății Jens Spahn și miniștrii Sănătății din 16 landuri germane urmează să finalizeze acest plan elaborat de oficiali din Ministerul Sănătății, notează sursa citată.
 
Echipe de vaccinare mobile urmează să fie trimise în instituții de sănătate pentru persoane în vârstă, pentru a le vaccina cu o a treia doză de Pfizer-BioNTech sau Moderna - indiferent de tipul primelor două doze de vaccin cu care au fost vaccinate anterior, se arată în proiect. Medicii vor putea administra această a treia doză de rapel persoanelor în vârstă și pacienților al căror sistem imunitar este slăbit.
 
În document sunt citate studii recente care arată că imunitatea asigurată de vaccinare scade în timp și pune, astfel, din nou în pericol persoanele vulnerabile.
 
În pofida faptului că Germania înregistrează în prezent un nivel al contaminării mai mic decât al țărilor vecine, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în ultimele săptămâni, din cauza variantei indiene (delta) a SARS-CoV-2, puternic contagioasă.
 
O încetinire a vaccinării provoacă, de asemenea, îngrijorări, în contextul în care doar 52% dintre germani au fost vaccinați complet.
 
Autoritățile din domeniul sănătății vor, de asemenea, să deschidă toate centrele de vaccinare din țară în vederea vaccinării copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani. Instituțiile școlare și universitățile vor putea să organizeze campanii de vaccinare.
 
Ministrul german al Sănătății Jens Spahn a anunțat sâmbătă, într-un mesaj postat pe Twitter, că până în prezent unul din cinci tineri cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani a fost vaccinat cu prima doză de vaccin anti-COVID. ”Există suficiente vaccinuri pentru toate categoriile de vârstă. Toți cei care vor pot să fie vaccinați”, a dat asigurări Spahn. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău