Germania vrea înăsprirea măsurilor anti-Covid: "Avem patru luni dificile de iarnă înaintea noastră"

  • 16 Noiembrie 2020 11:10
Germania vrea înăsprirea măsurilor anti-Covid:

Guvernul federal și statele germane au în vedere alte restricții pentru a opri creșterea numărului de cazuri de Covid-19. Cancelarul Angela Merkel și șefii celor 16 state germane vor să fie adoptate noi măsuri de stopare a pandemiei de coronavirus, scrie Digi24.ro.

Potrivit unui document citat de Reuters, aflat în lucru în Germania și care vizează noile măsuri, autoritățile ar urma să anunțe alte restricții, întrucât nu se întrevede o scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2.

Luna aceasta Germania a impus o serie de măsuri pentru a pune sub control al doilea val al pandemie, la fel ca o mare parte din țările din  Europa. Ca urmare a primelor restricții, numărul de noi infecții nu mai crește exponențial, dar nu este încă previzibilă o scădere a numărului de infecții, se arată în document.

„Sunt necesare eforturi suplimentare (...) Avem patru luni dificile de iarnă înaintea noastră, înainte ca, sperăm, efectele sezoniere și apariția vaccinărilor ne vor permite să depășim treptat pandemia”, se spune în document, relatează Reuters, citată de Mediafax.

Potrivit propunerilor, care s-ar putea schimba după discuția dintre cancelar și liderii regionali, reuniunile private în public vor fi posibile doar pentru persoanele dintr-o gospodărie cu două persoane dintr-o altă gospodărie, comparativ cu un număr maxim de 10 persoane din două gospodării cum este acum. În școli, toți elevii poartă măști, comparativ cu unele excepții pentru școlile elementare din prezent. Toate clasele vor fi înjumătățite pentru a permite mai mult spațiu între elevii individuali.

Toate persoanele considerate vulnerabile vor fi eligibile o dată pe săptămână pentru o mască cu calități superioare, cunoscută și sub numele de FFP2.

Pe 23 noiembrie, Merkel și șefii statelor regionale se vor reuni și vor decide, eventual, măsuri suplimentare, ținând cont de dezvoltarea numărului de infecții până atunci.

De la începutul pandemiei au fost detectate 520.000 de cazuri COVID-19 în Germania până la sfârșitul lunii octombrie, dar numărul a crescut cu 50% până la 780.000 de cazuri în primele două săptămâni ale lunii noiembrie.

În aceeași perioadă, numărul pacienților la terapie intensivă din spitalele germane a crescut cu 70%, ducând la blocaje regionale. În weekend, mulți politicieni germani au avertizat împotriva relaxării măsurilor actuale și au avertizat asupra unor luni de iarnă grele.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1
Ninsoare ușoară
Umiditate:75 %
Vint:5,66 m/s
Thu
-0
Fri
-1
Sat
-0
Sun
-3
Mon
-5

Curs oficial BNM 27 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.0973 -0.1269
USD 17.3833 -0.0736
RON 4.3276 -0.0264
UAH 0.6175 -0.0027
RUB 0.2312 -0.0007
Arhivă Radio Chișinău