Germania vrea discuții comerciale mai ample cu SUA, în ciuda tarifelor vamale pentru oțel și aluminiu

  • 01 Mai 2018 18:01
Germania vrea discuții comerciale mai ample cu SUA, în ciuda tarifelor vamale pentru oțel și aluminiu

Germania a temperat speranțele că statele europene ar putea fi exceptate de la plata tarifelor impuse de Statele Unite importurilor de oțel și aluminiu, dar a făcut apel pentru continuarea negocierilor comerciale indiferent dacă acestea vor fi sau nu aplicate, transmite Bloomberg, potrivit Adevărul.ro.

Statele Unite au impus în martie tarife de 25% pentru importurile de oțel și de 10% pentru cele de aluminiu, dar a acordat o scutire temporară pentru Uniunea Europeană, până la 1 mai, ulterior aceasta fiind prelungită până la 1 iunie.

Peter Beyer, coordonatorul negocierilor transatlantice al Germaniei, a spus că prelungirea excepției ar trebui să fie un succes, „dar nu trebuie să ne facem speranțe prea mari”, a declarat el publicației Rhein-Neckar Zeitung.

„Având în vedere numeroasele crize și conflicte, așteptările legate de vizita cancelarului au fost mult prea mari”, a spus Beyer, în contextul în care cancelarul Angela Merkel nu l-a convins pe liderul de la Casa Albă să ofere excepții permanente statelor europene, în cadrul vizitei sale la Washington.

Dacă Statele Unite vor renunța la excepțiile acordate UE, ministerul german al Economiei, Peter Altmaier, a spus că statele UE vor decide dacă să adopte contramăsurile pregătite.

Dar, indiferent dacă vor mai exista sau nu excepțiile, Altmaier a declarat că europenii ar trebui să discute cu Statele Unite pentru un acord de reducere a tarifelor pentru un spectru mai larg de produse, in special din industria manufacturieră.

Asigurarea unui sprijin larg la nivelul UE, în special din partea Franței, pentru un astfel de pachet mai larg de măsuri s-ar putea dovedi însă dificilă.

Altmaier consideră că reluarea negocierilor pentru Parteneriatul transatlantic pentru Comerț și Investiții (TTIP) este puțin probabilă.

Sursa: Calea Europeană

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău