Germania: Verzii intră în negocieri pentru a participa la guvernare în cabinetul Scholz

  • 18 Octombrie 2021 08:41
Germania: Verzii intră în negocieri pentru a participa la guvernare în cabinetul Scholz

Partidul Verzilor din Germania a aprobat duminică participarea la negocieri cu Partidul Social Democrat (SPD) și Partidul Liber Democrat (FDP) în vederea formării viitorului guvern, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Delegații la o conferință a Partidului Verzilor de la Berlin au votat în favoarea demarării serioase a negocierilor în urma întâlnirilor exploratorii inițiale, în urma cărora reprezentantul SPD Olaf Scholz ar putea să o succeadă pe Angela Merkel în funcția de cancelar.
 
Alianța ”semafor” vizată - numită după culorile roșu, galben și verde ale partidelor - va fi condusă de SPD, care a obținut primul loc la alegerile de luna trecută.
 
Un acord final de coaliție, pe care Scholz speră să-l încheie înainte de Crăciun, va fi din nou supus unui vot al tuturor membrilor Partidului Verzilor.
 
FDP nu a ajuns încă un acord oficial.
 
Scholz este în prezent ministru al Finanțelor și vicecancelar în coaliția guvernamentală actuală dintre conservatorii lui Merkel și partenerul lor junior, SPD.
 
El a anunțat vineri că el și liderii Verzilor și ai FDP vor să treacă la discuții formale pentru formarea unei coaliții.
 
Verzii și FDP au menținut deschisă opțiunea de a se adresa conservatorilor, care se află la putere de 16 ani, dacă discuțiile cu SPD se vor împotmoli.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău