Germania va primi zeci de mii de muncitori sezonieri străini pentru strângerea de fructe și legume

  • 03 Aprilie 2020 19:47
Germania va primi zeci de mii de muncitori sezonieri străini pentru strângerea de fructe și legume

Germania a permis joi intrarea în țară a zeci de mii de muncitori străini, care să participe la recoltarea de fructe și legume. Această decizie constituie o abatere de la măsurile de interdicție teritorială instituite pentru a pentru a combate epidemia coronavirusului, relatează Mediafax citând Reuters.

Ministerul Agriculturii și Ministerul de Interne au ajuns la un acord de stabilire a unei cote de 40.000 de lucrători sezonieri în aprilie și alți 40.000 în luna mai.

Acești lucrători vor fi invitați să călătorească în Germania cu avionul, mai degrabă decât cu autobuzul, pentru a limita riscul de contaminare.

De asemenea, vor trebui să fie supuși unor controale medicale și să respecte distanțele de siguranță de la locul de recoltare. Cei mai mulți dintre acești sezonieri provin de obicei din țări est-europene, cum ar fi Polonia, România sau Bulgaria.

Guvernul federal dorește, de asemenea, să recruteze aproximativ 10.000 de persoane în Germania printre șomeri, studenți sau solicitanți de azil pentru muncile câmpului.

Peste graniță, în Franța, ministrul agriculturii Didier Guillaume a cerut săptămâna trecută francezilor să se alăture „marii armate a agriculturii”, pentru a hrăni țara în vremuri de criză de sănătate și pentru a evita penuria de fructe și legume.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău