Germania va permite ca vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de compania AstraZeneca să fie administrat adulților de toate vârstele

  • 07 Mai 2021 12:03
Germania va permite ca vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de compania AstraZeneca să fie administrat adulților de toate vârstele

Germania va permite ca vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de compania AstraZeneca să fie administrat adulților de toate vârstele și intenționează să ofere adolescenților între 12 și 18 ani un vaccin împotriva noului coronavirus până la sfârșitul lunii august, întrucât dorește să își accelereze campania de vaccinare, a anunțat joi ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Miniștrii Sănătății din cele 16 landuri germane s-au pus de acord cu ministrul Spahn pentru a anula o decizie precedentă, care restricționa vaccinul AstraZeneca și îl autoriza doar pentru persoanele de peste 60 de ani. Jens Spahn a mai spus totodată că actualul interval de 12 săptămâni între prima și a doua doză a vaccinului AstraZeneca ar putea fi scurtat.

"Ambele măsuri ne vor permite să accelerăm și mai mult campania noastră generală de vaccinare", a spus Jens Spahn. Problemele inițiale legate de aprovizionarea cu vaccinuri și obstacolele birocratice au făcut ca Germania, cea mai puternică economie a Europei, să aibă parte de un debut lent al campaniei sale de vaccinare.

Noua dispoziție, adoptată deja în mai multe landuri din Germania, va permite oricărui rezident adult, indiferent de grupa de vârstă din care face parte, să se vaccineze cu serul AstraZeneca dacă dorește să facă acest lucru, iar medicii lor de familie să decidă modalitatea cea mai bună de administrare a acestui vaccin, a adăugat ministrul Spahn.

Zeci de țări au suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca în luna martie sau l-au restricționat autorizându-l doar pentru adulții vârstnici după raportarea unor evenimente trombotice foarte rare, dar grave. Unele dintre acele țări au reluat de atunci utilizarea serului AstraZeneca fie integral, fie cu restricții, după ce autoritățile medicale cu rol de reglementare au declarat că beneficiile aduse de acest vaccin prevalează în fața oricăror riscuri.

Jens Spahn a mai spus totodată că Germania intenționează să ofere vaccinuri anti-COVID-19 adolescenților între 12 și 18 ani până la sfârșitul lunii august, dacă Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) va autoriza vaccinul Pfizer-BioNTech pentru această grupă de vârstă.

Până joi, 30,6% din populația Germaniei, care este de aproximativ 83 de milioane de locuitori, primise cel puțin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, iar 8,6% dintre rezidenții germani au fost deja vaccinați cu ambele doze, potrivit datelor comunicate de Robert Koch Institute.

Germania va relaxa restricțiile începând din acest weekend pentru persoanele vaccinate cu ambele doze sau care s-au recuperat după ce au contractat maladia COVID-19. Aceste persoane vor fi exceptate de la interdicția de circulație pe timpul nopții și nu vor mai trebui să prezinte rezultate negative la teste COVID-19 pentru a putea să meargă la cumpărături.

Germania a fost grav afectată de al treilea val al pandemiei, însă numărul cazurilor noi a început să scadă în perioada recentă. Incidența infectărilor raportate la șapte zile a scăzut joi la 129 de cazuri la 100.000 de locuitori, potrivit datelor comunicate de Robert Koch Institute

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojuranl Chișinău
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău