Germania va oferi Ucrainei un nou pachet de ajutor militar în valoare de 400 milioane de euro

  • 19 Septembrie 2023 13:13
Germania va oferi Ucrainei un nou pachet de ajutor militar în valoare de 400 milioane de euro

Germania va oferi Ucrainei un nou pachet de ajutor militar în valoare de 400 milioane de euro (427 milioane de dolari), a declarat luni ministrul apărării, Boris Pistorius, precizând, însă că Guvernul nu a decis încă asupra trimiterii de rachete Taurus, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Anunțul a fost făcut cu o zi înainte de o reuniune cheie a SUA și a aliaților săi din NATO la baza aeriană Ramstein din sud-vestul Germaniei.

Pistorius a declarat pentru cotidianul Bild că noul pachet de ajutor militar al Germaniei va include muniție, mine-rachetă, vehicule blindate și sisteme de deminare, de care este nevoie urgentă.

V„om trimite, de asemenea, îmbrăcăminte militară specială pentru iarnă, generatoare de electricitate și căldură. În total, pachetul va fi în valoare de 400 milioane de euro”, a spus ministrul. „Guvernul nu a decis încă dacă va trimite rachete de croazieră Taurus”, a adăugat acesta.

Pistorius a mai declarat că a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și, prin urmare, nu va putea participa la reuniunea Grupului de contact pentru apărare din Ucraina, care va avea loc marți la baza aeriană. Adjunctul său va reprezenta Germania la reuniune.

Berlinul și-a sporit semnificativ sprijinul militar acordat Ucrainei în ultimele luni, în urma presiunilor exercitate de SUA și de alți aliați, fiind în prezent al doilea mare furnizor de arme al țării.

Germania a furnizat arme și echipamente în valoare de miliarde de dolari, inclusiv tancuri de luptă, vehicule de luptă de infanterie, transportoare blindate de trupe, drone de recunoaștere și sisteme de apărare aeriană.

Armonizarea legislației Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei cu legislația UE este subiectul unei conferințe internaționale, organizată în Germania

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău