Germania va oferi Poloniei un sistem de apărare Patriot

  • 21 Noiembrie 2022 09:45
Germania va oferi Poloniei un sistem de apărare Patriot

Germania va oferi Poloniei un sistem de apărare Patriot pentru a o ajuta să-și consolideze spațiul aerian, după ce săptămâna trecută o rachetă a căzut pe teritoriul polonez, a afirmat duminică ministrul german al apărării Christine Lambrecht, potrivit AGERPRES.

După incident, executivul german anunțase deja că va ajuta Polonia în misiuni de poliție aeriană cu avioane Eurofighter.

''Am oferit Poloniei sprijin în securizarea spațiului aerian - cu avioanele noastre Eurofighter și cu sistemele de apărare aeriană Patriot'', a declarat Lambrecht pentru publicațiile Rheinische Post și General Anzeiger.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri că alianța nord-atlantică nu are "niciun indiciu" că o lovitură cu rachetă care a ucis marți doi oameni în Polonia ar fi fost un atac deliberat, dar a adăugat că Rusia este, în ultimă instanță, responsabilă pentru acest incident.

Sisteme de apărare aeriană cu baza la sol, precum Patriot, sunt concepute pentru a intercepta rachetele ofensive.

NATO și-a consolidat apărarea aeriană în flancul său estic după începerea invaziei militare ruse în Ucraina în 24 februarie.

Germania avea 36 de sisteme Patriot atunci când se afla ea însăși în flancul estic al NATO, în timpul Războiului Rece. În prezent, forțele germane dispun de 12 unități Patriot, dintre care două sunt desfășurate în Slovacia.

O rachetă a lovit o fermă din satul polonez Przewodow, la circa 6 km de frontiera cu Ucraina, la ora locală 15:40 (14:40 GMT) marți, ucigând două persoane. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău