Germania va înființa o echipă operativă specială pentru producția de vaccinuri

  • 19 Februarie 2021 12:16
Germania va înființa o echipă operativă specială pentru producția de vaccinuri

Guvernul german dorește să creeze o echipă operativă specială pentru a spori investițiile în producția de vaccinuri și pentru a consolida capacitatea de rezervă pentru următoarea pandemie, a anunțat vineri ministrul sănătății german, Jens Spahn, citat de Reuters și dpa, potrivit Agerpres.

Spahn a confirmat o informație difuzată de publicația Der Spiegel conform căreia noua structură va fi condusă de Christoph Krupp, fostul șef al Agenției federale germane pentru valori imobiliare.

Demnitarul german a adăugat că sporirea numărului persoanelor vaccinate anti-COVID-19 și scăderea numărului de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele săptămâni înseamnă că este posibilă ridicarea măsurilor de carantină în Germania.

Totuși, el a făcut apel la prudență, în contextul identificării unei variante mai ușor transmisibile a noului coronavirus. ''Deși populația germană dorește încheierea lockdown-ului, este important să se acționeze cu prudență astfel încât să nu se pericliteze ceea ce s-a realizat'', a explicat ministrul german.

Numărul noilor cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele șapte zile era vineri dimineață de 56,8 la nivel național, ușor mai redus decât în ziua precedentă (57,1), potrivit Institutului Robert Koch. Guvernul federal și guvernele celor 16 landuri și-au stabilit ca obiectiv scăderea acestui indicator sub 50. Ridicarea totală a lockdown-ului este posibilă dacă valoarea scade sub 35. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Sat
22
Sun
16
Mon
14
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău