Germania va înceta să mai cumpere cărbune rusesc de la 1 august și petrol rusesc de la 31 decembrie – secretar de stat în Ministerul german de Finanțe

  • 13 Iulie 10:17
Germania va înceta să mai cumpere cărbune rusesc de la 1 august și petrol rusesc de la 31 decembrie – secretar de stat în Ministerul german de Finanțe

Germania va înceta orice achiziție de cărbune rusesc la data de 1 august, urmând ca achizițiile de petrol rusesc să înceteze la data de 31 decembrie, o schimbare majoră a surselor din care se aprovizionează cu energie prima economie europeană, a declarat miercuri secretarul de stat în Ministerul german de Finanțe, Joerg Kukies, transmite Reuters, citată de Agerpres.

În viitor, cea mai mare provocare va fi acoperirea golului care va apărea în momentul în care întreaga Uniune Europeană se va elibera de cele 158 de miliarde de metri cubi de gaze pe an pe care îi furnizează Rusia, a apreciat Joerg Kukies.

„Vom renunța complet la cărbunele rusesc în câteva săptămâni”, a declarat Joerg Kukies la un forum pe energie organizat la Sydney de Guvernul Australiei și Agenția Internațională a Energiei.

Anterior, Rusia furniza 40% din necesarul de cărbune al Germaniei și 40% din necesarul de petrol.

„Oricine știe care este istoria oleoductului Drujba, care a fost un instrument al imperiului sovietic în Europa de Est, știe că eliminarea acestei dependențe nu este un lucru ușor dar este ceea ce vom face în câteva luni”, a mai spus Joerg Kukies.

Germania construiește în regim de urgență terminale pentru importul de gaze naturale lichefiate dar Joerg Kukies a subliniat că, deși SUA și Qatarul pot furniza împreună Europei o cantitate de aproximativ 30 de miliarde de metri cubi de gaze lichefiate, această cantitate nu va fi suficientă pentru a acoperi golul creat ca urmare a renunțării la gazele naturale rusești livrate prin conducte.

„Simpla dorință nu va duce la rezolvarea acestei probleme”, a spus Joerg Kukies. Acesta a adăugat că deși Germania este concentrată pe tranziția la emisii zero, și recent a introdus acte legislativ pentru a accelera dezvoltarea de proiecte în domeniul energiilor regenerabile, gazele vor fi esențiale în procesul de tranziție energetică.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
2,74
Burniță de intensitate joasă
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
4
Wed
2
Thu
1
Fri
1
Sat
0
Arhivă Radio Chișinău