Germania va face controale la frontieră în timpul Campionatului european de fotbal – Euro 2024

  • 27 Martie 09:41
Germania va face controale la frontieră în timpul Campionatului european de fotbal – Euro 2024

Ministrul de interne german, Nancy Faeser, a anunțat că vor fi instituite temporar controale la toate granițele Germaniei pe parcursul Campionatului european de fotbal care are loc în această vară, informează marți dpa, preluat de Agerpres.

„Vom desfășura controale temporare la frontieră la toate granițele Germaniei pe parcursul campionatului, pentru a împiedica posibili autori de violențe să intre în țară”, a declarat Faeser, citată în ediția de marți a cotidianului regional german Rheinische Post, scrie Digi24.

Măsura este necesară pentru a asigura cea mai bună protecție posibilă acestui eveniment internațional major, potrivit ministrului. Se pune accentul pe protecția împotriva extremiștilor, huliganilor și alte elemente violente, precum și pe securitatea rețelelor informatice în fața atacurilor cibernetice, a menționat ea. Euro 2024 începe în Germania pe 14 iunie, finala fiind prevăzută pentru 14 iulie.

În 2006, Germania a suspendat temporar acordul european privind renunțarea la controalele de frontieră înainte și în cursul Cupei mondiale. Nancy Faeser a indicat recent că are în vedere introducerea de controale temporare la frontieră pe parcursul campionatului european.

La jumătatea lunii trecute, ministrul de interne german a prelungit controalele la frontierele terestre cu Polonia, Republica Cehă și Elveția până la jumătatea lui iunie, într-o încercare de a pune capăt contrabandei și migrației ilegale.

Toate aceste patru țări sunt membre ale Spațiului Schengen de liberă circulație, adică în mod normal nu există controale la graniță, ci doar controale aleatorii foarte limitate.

Germania a invocat în mod repetat în ultimii ani prerogative temporare pentru a întări controlul la granițe în scopul îngrădirii fluxului de migranți și solicitanți de azil. Au fost reinstituite controale similare și la granița Germaniei cu Austria, în 2015, controale care au rămas în vigoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău