Germania va clasifica Marea Britanie ca ''zonă de mutație a variantelor de coronavirus''

  • 22 Mai 2021 14:23
Germania va clasifica Marea Britanie ca ''zonă de mutație a variantelor de coronavirus''

Din cauza răspândirii variantei indiene a coronavirusului pe teritoriul său, Marea Britanie va fi clasificată, de duminică, de Germania ca zonă de mutație a variantelor, a indicat vineri institutul de sănătate publică Robert Koch, notează AFP, preluat de AGERPRES.

Aceasta va avea drept consecință limitarea considerabilă a călătoriilor din Marea Britanie în Germania. Toți călătorii care vin din acest teritoriu vor fi supuși unei perioade de carantină de două săptămâni, care nu poate fi scurtată chiar dacă testul este negativ.

Recomandarea Institutului Robert Koch va fi urmată automat de guvernul german.

Astfel, cu începere de duminică, companiilor aeriene, de autobuze și căi ferate li se va permite să transporte spre Germania numai cetățeni germani sau persoane care locuiesc în țară.

Marea Britanie este prima țară europeană care a devenit din nou o zonă în care circulă virusul și variantele sale. Doar 11 țări din Asia, Africa și America Latină se încadrează în prezent în această categorie de risc ridicat, potrivit Germaniei.

Varianta indiană a virusului B.1.617.2 este considerată deosebit de contagioasă și a contribuit semnificativ la explozia numărului de infecții din India în ultimele luni.

Potrivit ministrului britanic al sănătății, Matt Hancock, 2.967 de cazuri legate de varianta B1.617.2 au fost identificate până în prezent în Marea Britanie, în special în nord-vestul Angliei și la Londra, în creștere cu aproximativ 30% de luni.

Guvernul este acuzat că a întârziat să înăsprească restricțiile pentru călătoriile din India în aprilie, într-un moment în care situația sanitară din țară s-a îmbunătățit după un lockdown lung de iarnă și o campanie de vaccinare în masă.

Vineri, ministrul german al sănătății, Jens Spahn, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la Marea Britanie, considerând că este necesar "să se împiedice răspândirea variantei" în Germania, chiar înainte de această nouă clasificare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău