Germania | Uniunea Creștin-Democrată a aprobat acordul de guvernare cu social-democrații

  • 26 Februarie 2018 18:43
Germania | Uniunea Creștin-Democrată a aprobat acordul de guvernare cu social-democrații

Uniunea Creștin-Democrată germană (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel, a aprobat luni acordul de guvernare cu social-democrații (SPD), ceea ce o aduce pe Merkel cu un pas mai aproape de al patrulea mandat de șefă a guvernului de la Berlin, transmit Reuters și AFP.

''Contractul de coaliție este aprobat cu 27 de voturi împotrivă și toți ceilalți din cei 975 delegați prezenți, toți ceilalți fiind în favoarea'' alianței, a anunțat Armin Laschet, unul dintre liderii CDU, la finalul procedurii de vot desfășurate prin ridicarea mâinii.

Din blocul conservator german mai face parte Uniunea Creștin-Socială (CSU), aliatul bavarez tradițional al CDU.

Angela Merkel a încercat duminică să atragă de partea sa criticii din propriul partid selectând nume noi pentru viitorul său guvern, inclusiv pe Jens Spahn (37 de ani), care a fost unul dintre cei mai vehemenți critici ai cancelarului în interiorul CDU. Intenția acestor numiri este și de a pune capăt dezacordului referitor la modalitatea de a stopa ascensiunea formațiunii de extremă dreapta 'Alternativa pentru Germania' (AfD).

Merkel a susținut concesiile făcute social-democraților de către CDU și CSU, printre care încredințarea portofoliului finanțelor SPD-ului.

Ea a spus că Germania va organiza foarte probabil alegeri anticipate în cazul în care cei 464.000 de membri ai SPD resping acordul cu conservatorii în cadrul votului prin corespondență care va avea loc în perioada 20 februarie-2 martie. Rezultatele acestui vot vor fi anunțate pe 4 martie.

Sondajele de opinie recente arată că două treimi dintre susținătorii SPD sprijină formarea unei coaliții guvernamentale alături de conservatorii Angelei Merkel. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău