Germania trimite Ucrainei noi sisteme de apărare aeriană pentru protejarea navelor cu cereale de atacurile rusești

  • 05 Octombrie 2023 09:30
Germania trimite Ucrainei noi sisteme de apărare aeriană pentru protejarea navelor cu cereale de atacurile rusești

Germania intenționează să furnizeze Ucrainei noi sisteme de apărare aeriană pentru a ajuta armata ucraineană să protejeze navele cu cereale de posibilele atacuri rusești, informează Bloomberg citând surse guvernamentale. e.

Potrivit acestor surse, care au dorit să își păstreze anonimatul, Germania va trimite Ucrainei un nou sistem de apărare IRIS-T precum și mai mult de zece tancuri antiaeriene Gepard. Aceste sisteme de apărare aeriană, care ar trebui să ajungă în Ucraina până la sfârșitul acestui an, vor furniza protecție pentru navele cu cereale care se îndreaptă spre România de-a lungul coastei de sud a Ucrainei, scrie Digi24.

În luna august, Ucraina a anunțat crearea propriei sale rute pentru transportul de produse agricole prin Marea Neagră, după retragerea Rusiei din acordul internațional care permitea Ucrainei să exporte cereale prin porturile sale de la Marea Neagră.

În ultimele săptămâni, un număr de 12 nave au utilizat noua rută însă este vorba de un număr mic de nave comparativ cu cele care au folosit coridorul pus la punct în cadrul acordului internațional convenit cu sprijinul ONU și Turciei.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,09 m/s
Tue
23
Wed
15
Thu
10
Fri
9
Sat
10
Arhivă Radio Chișinău