Germania trimite o fregată în Marea Chinei de Sud. Pe lângă SUA, în zonă au mai trimis nave Franța și Marea Britanie

  • 02 August 2021 17:59
Germania trimite o fregată în Marea Chinei de Sud. Pe lângă SUA, în zonă au mai trimis nave Franța și Marea Britanie

Forțele Navale germane vor trimite o fregată în Marea Chinei de Sud, un gest de „solidaritate” cu aliații Germaniei, pe fondul tensiunilor cu Administrația de la Beijing, informează site-ul Tagesspiegel.de, potrivit DIGI24.ro.

Fregata germană Bayern a pornit luni într-o misiune de câteva luni în Asia. Nava urmează să tranziteze Marea Chinei de Sud, o zonă disputată de China în litigiile teritoriale cu națiuni vecine. Nava militară germană urmează să oprească în porturi din Japonia, Coreea de Sud, Singapore și Australia, notează sursa citată

„Fregata Bayern se va deplasa în zona Indo-Pacifică. Este un semn de solidaritate al Germaniei cu partenerii care au aceleași valori, pentru afirmarea libertății de circulație maritimă și pentru apărarea reglementărilor internaționale”, a transmis Ministerul german al Apărării.

Statele Unite trimit frecvent nave militare în Marea Chinei de Sud, în contextul tensiunilor cu Beijingul. De asemenea, Franța și Marea Britanie au trimis recent nave militare în zona Asia-Pacific.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău