Germania: Sute de muncitori, blocați pe un vas de croazieră după mai multe infectări cu COVID-19

  • 07 Martie 2021 10:24
Germania: Sute de muncitori, blocați pe un vas de croazieră după mai multe infectări cu COVID-19

Sute de muncitori de la un șantier naval au rămas blocați pe un vas de croazieră nou nouț în portul german Bremerhaven după ce doi dintre ei au fost diagnosticați cu coronavirus, transmite dpa, preluat de Agerpres.

Muncitorii nu pot părăsi vasul, conform reglementărilor autorității sanitare portuare, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt pentru șantierul naval Meyer Werft.

Cazurile au fost detectate miercuri și confirmate prin teste de tip PCR a doua zi. Cei doi pacienți au fost separați de restul angajaților, deși nu este clar dacă au părăsit vasul de croazieră.

Muncitorii sunt acum testați în fiecare zi, dar nu au mai fost detectate alte cazuri. Reprezentanții șantierului naval au declarat că discută următorii pași cu autoritățile germane.

Un purtător de cuvânt al autorității sanitare din oraș a declarat pentru dpa că în prezent nu există niciun caz de coronavirus confirmat în laborator. Totuși, vasul nu a primit autorizația de a părăsi portul, deoarece autoritatea medicală portuară încă mai anchetează contagierile.

Vasul de croazieră, numit Odiseea Mărilor, a ajuns în port la sfârșitul săptămânii trecute. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău