Germania suspendă imunizarea persoanelor sub 60 de ani cu vaccinul AstraZeneca

  • 31 Martie 2021 09:09
Germania suspendă imunizarea persoanelor sub 60 de ani cu vaccinul AstraZeneca

Autoritatea de reglementare a vaccinurilor din Germania a luat marți seară decizia de a suspenda vaccinarea persoanelor sub vârsta de 60 de ani cu serul AstraZeneca, scrie AFP, citat de Digi24.ro. În această lună, Germania a reluat administrarea acestui vaccin, după ce a întrerupt imunizarea pentru toată populația.

Medicii din Germania au înregistrat 31 de cazuri rare de cheaguri de sânge în creier, dintre care nouă au condus la decese, după ce aproape 2,7 milioane de persoane au primit vaccinul anti-COVID de la AstraZeneca.

Institutul Paul Ehrlich (PEI) a declarat că a înregistrat 31 de cazuri de cheaguri în venele cerebrale - boală cunoscută ca tromboza sinusurilor și a venelor cerebrale (CVST) - și că în 19 dintre acestea a existat un deficit de trombocite sau trombocitopenie.

În nouă cazuri, persoanele afectate au murit. Cu excepția a două cazuri, toate rapoartele se referă la femei cu vârste între 20 și 63 de ani. Cei doi bărbați aveau 36 și 57 de ani.

De asemenea, Canada a suspendat administrarea aceluiași vaccin pentru persoane sub vârsta de 55 de ani.

Compania AstraZeneca a precizat însă că autoritățile internaționale de reglementare spun că beneficiile vaccinului depășesc riscurile, dar că va continua să analizeze rezultatele vaccinărilor.

La începutul lunii martie, țări europene precum Germania, Franța, Italia sau Spania, au suspendat temporar utilizarea vaccinului de la AstraZeneca după detectarea unor cazuri de coagulare a sângelui la pacienții care au primit acest vaccin.

Compania farmaceutică AstraZeneca a redus în luna martie de la 79% la 76% eficiența vaccinului său împotriva COVID-19 în actualizarea studiului din SUA, după ce autoritățile americane au cerut o revizuire a datelor inițiale. Rezultatele, foarte asemănătoare cu cele originale, indică și o eficiență de 85% în cazurile simptomatice de COVID-19 în rândul celor cu vârsta de peste 65 de ani și de 100% în cazurile grave ale bolii sau spitalizărilor.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 32.449 de voluntari din SUA, Chile și Peru care au primit ori două doze de vaccin AstraZeneca ori placebo.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:1,54 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău