Germania, sprijin în valoare de aproape 15 milioane de Euro pentru R. Moldova

  • 06 Decembrie 2023 12:44
Germania, sprijin în valoare de aproape 15 milioane de Euro pentru R. Moldova

Guvernul a aprobat astăzi semnarea unei înțelegeri între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Federale Germania privind cooperarea tehnică pentru finanțarea a trei proiecte: ,,Promovarea angajabilității tinerilor în Moldova”, „Eficiență energetică și energii regenerabile pentru Moldova” și „Administrație publică atractivă și eficientă pentru Moldova” - în valoare totală de până la 14,8 milioane de euro, informează Radio Chișinău.

”Promovarea angajabilității tinerilor în Moldova”, în valoare totală de 3,8 milioane de euro urmărește calificarea tinerilor cu vârsta de până la 35 de ani,  prin intermediul programelor de formare orientate spre practică în sectoarele economiei cu o cerere mare de forță de muncă calificată inclusiv sectorul energetic. Proiectul poate include și refugiați din Ucraina, în vederea integrării acestora pe piața muncii din Republica Moldova.

”Eficiență energetică și energii regenerabile pentru Moldova, în valoare totală de 5 milioane de euro, prevede creșterea eficienței energetice în sectorul construcțiilor și accelerarea extinderii utilizării energiilor regenerabile. ”Administrație publică atractivă și eficientă pentru Moldova”, în valoare totală de 6 milioane de euro, prevede consolidarea administrației publice din Republica Moldova în ceea ce privește strategia, managementul resurselor umane și furnizarea de servicii publice.

Proiectul intenționează să sprijine implementarea unor măsuri din Strategia de reformă a administrației publice și Strategia de dezvoltare a managementului finanțelor publice, să consolideze managementul resurselor umane, să îmbunătățească furnizarea de servicii publice orientate către cetățeni prin digitalizare și să consolideze capacitățile administrației publice la nivel local.

Perioada de implementare a celor trei proiecte a căror beneficiari principali sunt Ministerul Energiei, Cancelaria de Stat și Ministerul Finanțelor, este ianuarie 2024 – decembrie 2026.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău