Germania și-a dat acordul pentru primirea Macedoniei de Nord în NATO

  • 31 Ianuarie 2019 19:09
Germania și-a dat acordul pentru primirea Macedoniei de Nord în NATO

Berlinul este de acord cu primirea Macedoniei de Nord în NATO și va pleda ca procesul să se finalizeze cât mai repede, anunță televiziunea macedoneană Sitel, citată de RADOR.

Într-un comunicat al executivului german se subliniază că aderarea Macedoniei de Nord la NATO va oferi o contribuție importantă la securitatea spațiului euroatlantic și va fi un nou impuls pentru continuitatea stabilității Balcanilor de Vest.

"Este un moment istoric. Prin Acordul de la Prespa, Atena și Skopje au rezolvat un diferend care dura de mai mult de 25 de ani. S-au pus bazele aderării Republicii Macedonia de Nord la NATO. În februarie, statele membre NATO vor semna protocolul de aderare", se spune în comunicatul guvernului german și se adaugă că "în planul politicii externe Macedonia de Nord joacă un rol constructiv în Balcanii de Vest" și contribuie la susținerea valorilor comunității atlantice în regiune.

"Anul trecut Macedonia de Nord a reformat sectorul securității și a făcut un pas important în domeniul statului de drept și democrației. Guvernul macedonean s-a angajat să continue implementarea reformelor", se menționează în comunicatul guvernului german.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
9,24
Câțiva nori
Umiditate:66 %
Vint:3,09 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău