Germania și Turcia reiau consultările pe teme de securitate

  • 17 Ianuarie 2018 13:35
Germania și Turcia reiau consultările pe teme de securitate

Germania și Turcia reiau miercuri, 17 ianuarie, consultările la nivel guvernamental pe teme de securitate, după o întrerupere de aproape un an, în contextul în care Ankara continuă să insiste pentru o normalizare a relațiilor bilaterale tensionate, transmite dpa.

Responsabili de rang înalt de la Ankara urmează să discute, la Berlin, cu reprezentanți ai Ministerului federal de Interne pe tema luptei împotriva grupării teroriste Stat Islamic.

Relațiile germano-turce au cunoscut o ruptură serioasă după puciul eșuat din iulie 2016 împotriva președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, care a acuzat ulterior Berlinul că adăpostește susținători ai clericului exilat Fetullah Gulen, considerat vinovat de orchestrarea tentativei de lovitură de stat.

Turcia a arestat între timp mai mulți cetățeni germani pentru suspiciuni de terorism și a acuzat politicieni germani de comportament nazist după ce unor miniștri turci li s-a interzis desfășurarea unor mitinguri electorale în Germania anul trecut.

Ultimele discuții bilaterale pe teme de securitate au avut loc în februarie 2017, când cancelarul Angela Merkel a întreprins o vizită în Turcia.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău